9 מתוך 10 עסקים חדשים שקמים, נסגרים בתוך 5 שנים ממועד הקמתם. ישנן סיבות רבות שניתן "להפיל" עליהן את המצב הקיים, אולם רובן מתייחסות בעיקר לאופן התנהלות של מנהל העסק ושימוש נכון במשאבים שלו. אם אתם באים ממקום שבו גם לכם היה עסק ופשטתם את הרגל, אולי לא תאהבו לקרוא מה שמציג מאמר זה, אך ללא ספק מדובר בדברים נכונים ומוכחים על ידי אנליסטים רבים שחוקרים את עולם העסקים.
הקמת עסק זה לא פיקניק:
רבים מאתנו חולמים להיות הבוס של עצמנו. אף אחד לא אוהב לקבל הוראות ממישהו אחר וכשמתקבלת הזדמנות להיות מנהל ולתפעל עסק בעצמנו, אנו מרגישים חייבים לעשות הכול על מנת להגשים אותה. הבעיה היא שלא תמיד יש לנו מספיק כסף לעשות זאת, ידע והכשרה מקצועית או השכלה פיננסית לתפעול נכון של העסק.
סיבות שבגללן עסקים נופלים:
- חוסר תזרים – הסיבה העיקרית שבגללה אם תפעלו לצורך הקמת עסק תוכלו ליפול מהר מאוד, היא כאשר לא יהיה לכם מספיק תזרים בעת הקמת העסק. יתרה מכך, אם תבזבזו יתר על המידה ולא תתנהלו נכון, הרי שמהר מאוד התזרים יגמר ולא תוכלו לתפעל את העסק.
- שימוש לא נכון במשאבים הקיימים – נניח שאתם בוחרים להקים מסעדה, משאבים כאן יכול להתקשר גם לכסף, גם למצרכים, גם לכלים שיש לכם ועוד. אם רכשתם כלים ואלה לא בשימוש, חבל היה לבזבז עליהם כסף, אם אתם משתמשים בכסף שלכם לטובת משהו שלא מכניס לכם כסף או עוזר לכם לשפר את השירות או מספק לכם הכלים הנכונים לעבוד אתם, הרי שגם כאן לא נעשה שימוש נכון במשאבים.
- בחירת שגויה של כוח אדם – עובד לא טוב עשוי לגרוע בשרשרת שלמה.
- בחירת מיקום גאוגרפי גרוע – בעת הקמת עסק חשוב לבחור מקום גאוגרפי נכון. המיקום תלוי בעיקר בסוג העסק שלכם. אם יש לכם עסק אינטרנטי הרי שלא משנה כמעט היכן תשבו. אך גם מדובר בחנות בגדים אתם ודאי רוצים למקם אותה באזור הומה אדם.
- מיעוט שיווק ופרסום – אם אינכם מבצעים פעולות שיווק ופרסום לעסק שלכם, אל תתפלאו שאף אחד לא מכיר אותו.
- חוסר מקצועיות – אם אתם פותחים מסעדה ואין לכם שף שמכין את האוכל (ותתפלאו לשמוע אך יש הרבה כאלה), הרי שמי מבשל את האוכל? מנהל המסעדה, עובד רגיל, אימא של מנהל המסעדה וכו'. שיטת עבודה זו אינה מקצועית והמנות יזוהו כמנות חובבניות. לא לשם כך אנשים יוצאים למסעדה. הקמת עסק היא לא פיקניק, כבר אמרנו?
מקימים עסק בקרוב? כדאי שתקראו על הקמת עסק באתר Ucan2