לא ברור מי היה הראשון שעלה על הרעיון של לשים רוטב עגבניות, גבינה צהובה ותוספות נוספות על גבי בצק ולהכניס הכל לתנור – אבל אין ספק שכולנו חייבים לו תודה גדולה במיוחד.
פיצה היא המאכל המושלם: מצד אחד היא משביעה מאוד בכל מצב, כשבמקרה של רעב קל אפשר לנשנש סלייס אחד או שניים וכשרוצים ארוחה רצינית יותר אפשר להמשיך גם לסלייס השלישי והרביעי ובמיוחד אם בוחרים בתוספות בעלות ערך תזונתי וגם מגוונים מבחינת הרכב הפיצה. מצד שני, מדובר במאכל לא מכביד (אלא אם כן אוכלים שני מגשים ברצף…)
בנוסף פיצה ביבנה היא גם מאכל שמתאים לכולם: צעירים ומבוגרים, נשים וגברים, מי שאוהב את האוכל שלו פשוט ובסיסי וגם מי שנהנה ממטעמים קולינריים מורכבים יותר יכול להרכיב לו פיצה ייחודית ובעצם גם בעידן של מסעדות גורמה תמיד יש למקום לפיצריה ביבנה שמגישה אוכל שכל אדם מתחבר אליו מיד.
כשהעגבנייה הגיעה לאירופה
זה אולי נשמע מעט מוזר, אבל העגבנייה הגיעה לאירופה רק במאה ה-16, וזאת לאחר שאירופאים החלו לגלות את דרום אמריקה ובפרט הגיעו אל פרו שם צמחו עגבניות.
כמו כל דבר חדש, בתחילה היחס כלפי הפרי או הירק (מבחינה קולינרית זהו ירק, מבחינה בוטנית – פרי) האדום היה חשדני, אבל עד מהרה היא הפכה לאחד המרכיבים הבסיסיים במטבח האיטלקי, ובפרט היו אלה התושבים באזור נאפולי שהוסיפו רוטב עגבניות לבצק ולאט לאט גם השתכללה המנה וכיום תוכלו למצוא בפיצריה ביבנה שלל גרסאות של פיצות במבחר טעמים וגם מכנה משותף – אין פיצה ביבנה שהיא לא תאווה לחיך.
פיצה ביבנה – לכל טעם (וגם לרגישים)
יתרון נוסף של פיצה ביבנה הוא המודולריות שלה ובזכות זאת האפשרות להתאים אותה לכל חיך ולכל העדפה, וגם במקרים של רגישות תזונתית או העדפה מסוימת תוכלו למצוא את מבוקשכם בפיצריה ביבנה.
בין האפשרויות המיוחדות: פיצה נטולת גלוטן (עם עמילן תירס, ביצים וסויה) ופיצה טבעונית (ניתן ליצור פיצות טבעוניות על בסיס גבינת קשיו, גבית סויה או גבינה מחלבון אפונה, כשבאופן טבעי המגוון הרחב של התוספות מאפשר בחירה מבין כאלה שאינן מן החי).