עולם האריזות לא מפסיק להתפתח. אנחנו רואים מסביבנו שכמעט כל מוצר שאנו משתמשים בו הגיע קודם לכן, כשרכשנו אותו, באריזה. בין אם מדובר באריזות כלליות, באריזות למוצרי מזון שמקיפות אותנו בכל רחבי הסופרמרקט או באריזות שונות ומיוחדות שתפקידן לעטוף בגימור מושלם מוצרים שונים.
מאחר שעולם האריזות לא מפסיק להתפתח – גם אנחנו לא מפסיקים להתפתח ולהמציא פתרונות אריזה ואף מוצרי אריזה חדשים אשר תפקידם להיות מותאמים אישית ללקוח ולמוצר הנארז.
לכן, כשיש מגמת שינוי מתמדת ומתקדמת בעולם האריזות, עולים על פני השטח טכניקות שונות לייצור פתרונות אריזה, שימוש בחומרי גלם שונים, מטרות שונות של האריזה, צרכים שונים, קהל יעד שונה, פיתוחים טכנולוגיים מתקדמים וחדישים שמשדרגים את האריזות ועוד. השאיפה להתחדש ולהביא את הקדמה ללקוחותינו לא פוסקת אף פעם.
מה התפקיד של אריזות?
אריזות בחיינו משחקות תפקיד חשוב ביותר – הן עוטפות את המוצרים שלנו מבחוץ, ובהתאם לסוג האריזה, הן אחראיות על מספר דברים:
- להגן על המוצר ולבודד אותו – על האריזה לעטוף את המוצר הארוז ולהוות עבורו שכבת הגנה. למשל, קופסת אוכל ששומרת על המזון בפנים ומבודדת אותו מפני שאר הדברים שמחוץ לה.
- להיות נוחה עבורנו – מטרתה העיקרית של האריזה, לרוב, היא להפוך את המוצר לקל לסחיבה. למשל, כשהאריזה היא שקית, בקבוק, או יריעה גמישה אחרת.
- להיות עיצובית – כשאנו רוכשים מוצר, אנחנו קודם כל "קונים עם העיניים". אנחנו צריכים ליהנות מאריזת המוצר, להתחבר לצורה שהיא נותנת לו, לצבעים ולחומר. לאריזה יש תפקיד עיצובי עיקרי, ואין לזלזל בו. העיצוב יכול לבוא לידי ביטוי באפשרויות הדפסה שונות, בחומרי גלם שונים ובאפשרויות גימור שונות, מאחר שלכל אחר מהם יש השפעה על איך האריזה תיראה בסוף.
מהם השלבים של ייצור אריזות למוצרים?
בעזרת כוח אדם מקצועי ומיומן בעל ניסיון של שנים בתחום, ובעזרת אמצעי ייצור מתקדמים מבחינה טכנולוגית, אנו עוזרים ללקוח להפוך חלום למוצר של ממש. צוות הפיתוח שלנו מלווה את לקוחותינו משלב איפיון צרכי הלקוח והמוצר, פיתוח וייצור אב טיפוס, בדיקת אב הטיפוס עד לאישור סופי והטמעת המוצרים עד הבאתם לקדמת המדף.
אריזות למזון – יריעות גמישות רב שכבתיות
אריזות למזון הן עולם בפני עצמו כשמדברים על אריזות. לרוב, נראה אריזות למזון כאריזות גמישות. דוגמה בולטת היא יריעות גמישות רב שכבתיות.
הגיע הזמן להסביר – מה הן יריעות גמישות רב שכבתיות?
מדובר ביריעות למינציה (למינטים) שונות, המותאמות למגוון אפליקציות ושימושים ומתאימות לאריזה במכונות HFFS או VFFS אוטומטיות. תוכלו לייצר יריעות בהדפסת שקע או פלקסו, במראה מט או מבריק, או יריעות ללא דפוס ובשקיפות הגבוהה ביותר. אנו תמיד נעשה הכול להשגת הנראות המקסימלית והאידיאלית של המוצר הנארז.
- יריעות למינציה עם דבק קר – אלו מתאימות למוצרים הנארזים בהלחמה קרה, ללא שימוש בחום אלא באמצעות לחץ. התהליך כולל מריחת דבק קר לפי גודל היחידה הנארזת, כמובן תוך שמירה על כללי הבטיחות במזון. לרוב נשתמש בשיטה זו לאריזת חטיפי שוקולד, ופלים, גלידות ומוצרים קפואים.
- יריעות לפתיחה קלה ו/או בקו ישר – מדובר ביריעות למינציה בהרכב מיוחד שמיועד לפתיחה קלה או לקריעה בקו ישר. זהו פתרון אריזה מצוין עבור אבקות שונות, חטיפים קטנים ועוד.
- יריעות שומרות טריות ומאריכות חיי מדף – כיום, יצרנים רבים שמים דגש על חיי מדף ארוכים של מוצריהם ועל טריות מקסימלית. בעזרת שילוב מתקדם של למינט עם אלומיניום (או של חומרי גלם עם חסימות טובה לאולטרה סגול, לחמצן וללחות) ניתן ליהנות מאריזות אטומות במיוחד, עם רמת מעבר בינונית עד גבוהה של חמצן ולחות ועד לחסימות מלאה. זהו פתרון אריזה מתאים ביותר עבור אריזת מזון לתינוקות, קפה, חטיפים שונים וכו'.
אריזות למזון – יריעות (לידים) להלחמה
יריעות להלחמה הן יריעות לידים לגביעים, מיכלים ומגשיות, והן מותאמות להלחמה על PP, APET, CPET, PS, PVC,PE, ALU כלידים להלחמה אוניברסלית. משתמשים בהן עבור סגירה של מוצרי גבינות, סלטים מצוננים, בשר, מוצרי בשר מעובדים, רטבים, ממרחים, רסק עגבניות ועוד.
מייצרים אותן מיריעה חד שכבתית או רב שכבתית. ניתן לקבל את היריעות עם הלחמה חזקה לקריעה בסכין או עם הלחמה לפתיחה קלה ע"י המשתמש למיקסום נוחות הצרכן. יריעות הלידים תורמות גם הן לשמירת הטריות של המוצר ומאריכות את חיי המדף שלו.
גם את הלידים ניתן לייצר עם כל מגוון האפשרויות:
- מודפסים בדפוס שקע/פלקסו.
- עם מראה מט/מבריק.
- ללא דפוס ובשקיפות מקסימלית.