גם בעידן הדיגיטלי אנשים עדיין אוהבים, מאוד, לקרוא ספרים. לא מעט אנשים אוהבים גם לכתוב ואפילו עושים את זה טוב, ובמצב שכזה גדול הפיתוי לנסות להוציא לאור ספר. לעתים מדובר בספר פרוזה, בין אם כזה המגולל עלילת מתח, בין אם כזה שפורש היסטוריה ארוכה במקום מסוים, בין אם כזה המתאר את החיים כאן ועכשיו בהומור וכמובן שישנן עוד אפשרויות. במקרים אחרים זהו ספר הדרכה כשבפרט פופולריים ספרי הבישול למיניהם. אופציות רווחות נוספות הן ספרי הגות, ספרי שירה וגם לספרי ילדים ישנו ביקוש נרחב. חשוב להבין שכתיבת ספר היא בסופו של דבר רק השלב הראשון בדרך למוצר שיימכר בחנויות הספרים או באתרי האינטרנט הרלוונטיים וייגע בלבבות קוראים רבים (או יעשיר את עולמם ויסייע להם להכין מאכלים משובחים). על-מנת להשלים את המסע מומלץ לפנות אל הוצאה לאור, רצוי כזו שהצטבר בה ניסיון רב עם ספרים באותו תחום כמו זה שלכם.
השבחת הטקסטים
עבור הוצאות לאור ספרים שמוגשים להן הם הבסיס לספר שיודפס בסופו של דבר. כדאי לזכור שגם הכותבים המיומנים והמנוסים ביותר עדיין זקוקים להגהה ולעריכה, ובוודאי שכך הדבר כשמדובר על סופרים בראשית דרכם. בנוסף הוצאות לאור משביחות ספרים באמצעות עימוד נכון, עיצוב חכם, הוספת איורים במידת הצורך, יצירת שער מפתה ועוד.
עוד אופציה היא יצירת ספר דיגיטלי. בימינו בלא מעט מקרים מייצרות הוצאות לאור ספרים שאינם מבוססים על נייר אלא על פורמט דיגיטלי, וחשוב לעשות זאת נכון כדי להגן על הספר. למעשה ישנו תקן בינלאומי, שנקרא E-pub, וחובה להקפיד על התנהלות לפיו.
איך משווקות הוצאות לאור ספרים של סופרים לא מוכרים?
שוק הספרים בארץ הינו שוק צפוף עד מאוד, ולמי שאינו מוכר לא קל לחדור אליו ולהגיע אל קוראים רבים. בהתאם, במסגרת שירות ההוצאה לאור משווקות הוצאות לאור ספרים בשלל דרכים ובהן עיצוב עטיפה מושכת, כתיבת תקציר שיש בו קופירייטינג מפתה, סיוע בהפצה לרשתות כמו סטימצקי או צומת ספרים, שיווק ברשתות חברתיות ועוד.
עוד מרכיב בהוצאה לאור של ספרים הוא הדפסה איכותית (או כאמור יצירת ספר דיגיטלי על פי התקן העדכני).