טל איטקין מסבירה על עזבונות

חוק הירושה אשר נחקק בשנת 1965 מורה בצורה הברורה ביותר למי יש להעביר את הרכוש והנכסים לאחר לכתו מן העולם של כל האדם. ילדיו ובני או בנות הזוג הם הראשונים "להרוויח" לאחר מותו של יקיריהם ולאחר מכן, במקרה ואף אחד מהם לא בחיים, יעבור הרכוש להורים או לאחים. במידה וגם ההורים אינם בחיים והאחים או שאינם בחיים או שלא קיימים יעבור הרכוש והעזבון לבני המשפחה האחרים. עזבונות למעשה הם הרכוש וכל הנכסים של המנוח אשר אמורים לעבור בצורה חוקית דרך רשם הירושות למוטבים. עורכת הדין טל איטקין מדגישה כי העזבון יכול להיות נכס מכל סוג שהוא וזה כולל בעיקר בתים, עסקים, מכוניות וכו'. עזבונות זו למעשה הדרך של הנפטר להשאיר אחריו הבטחה להמשך חייהם התקין של משפחתו ולעיתים גם לשפר משמעותית את רמת החיים שלהם. טל איטקין מדגישה כי העזבון יעבור לילדים, לבן או בת הזוג, להורים, לאחים או לשאר בני המשפחה על פי חוקי הירושה וכל מי שיקבל את הרכוש יוכל לפעול בו כרצונו אלא אם כן צוין אחרת במסמך הירושה.

עזבונות – שינוי משמעותי בחיי המוטבים

לא מעט פעמים אנחנו נתקלים באנשים פשוטים אשר חייהם השתנו מהקצה אל הקצה בעקבות ירושה. העזבונות המושארים לאנשים יכולים להיות סכומי כסף גבוהים, דירות יקרות, רכוש בעל ערך וזה בהחלט יכול לסמן שינוי משמעותי בחייו של כל אחד ואחת. כמובן שאף אחד לא רוצה לאבד בן משפחה בשביל כסף אבל לא מעט פעמים עצם המוות של המנוח יכול להוות קפיצת מדרגה בחייהם של המוטבים. עורכת הדין טל איטקין מדגישה כי העזבון בצוואה נקבע על פי רצונו של הנפטר לעומת ירושה שבה המוטבים והיורשים נקבעים על פי חוק.

עזבונות – האם גם חובות עוברים בירושה?

שאנו נתקלים במילה ירושה או צוואה האסוציאציה הראשונה שעולה לנו בראש היא סכומי כסף גדולים, בתים מפוארים, מכוניות יוקרתיות ונכסים יקרים ובעלי ערך רב. הבעיה היא שבלא מעט פעמים המילה ירושה או צוואה טומנת בתוכה דווקא חובות על הרכוש והעזבון ולכן לא תמיד העזבונות הם דבר חיובי. במידה ויש חובות שהנפטר חייב הם למעשה ישולמו מהעזבון וכך המוטבים אינם נהנים מהעזבון שהשאיר אחריו המנוח. החובות ישולמו מתוך העזבון ולא יילקחו כספים נוספים מהרכוש של המוטבים. יש כאן למעשה מצב שבו המוטבים אינם נכנסים לתסבוכת כלכלית עקב העזבון אך הם בוודאי לא מרוויחים מכל עניין הירושה או הצוואה, או לחילופין מרוויחים הרבה פחות ממה שהיו אמורים להרוויח. עורכת הדין טל איטקין מבהירה כי אין חובה לקבל ירושה ולכן היורשים החוקיים יכולים לקבל על עצמם את העזבון והחובות ויכולים שלא, לפי בחירתם. עזבונות נשמעים לנו כמו נכנסים וחפצים יקרים אך חשוב לדעת שלעיתים זו עשויה להיות גם צרה כלכלית שנופלת עלינו משום מקום.ד

About admin

Check Also

10 סוגים של עורכי דין – תפקידים וכישורים

מקצוע עריכת הדין הוא מגוון וכולל תחומים מיוחדים הנותנים מענה לצרכים ואתגרים משפטיים שונים. עורכי …

כתיבת תגובה