האם מומלץ לבצע ניתוק קודן לרכב?

באופן עקרוני, התשובה היא לא. אבל כמו בכל דבר, גם בנושא של ניתוק קודן לרכב, ישנם מקרים יוצאי דופן. על כל זאת ועוד תוכלו לקרוא וללמוד במאמר זה.

מהו קודן לרכב?

בלועזית הוא נקרא אימובילייזר ולעתים כך הוא גם מוכר לנו. הקודן הוא לוח מקשים זעיר, הממוקם בסמוך להגה הרכב. לפני כל התנעה של הרכב, יש להקיש קוד בן ארבע ספרות ורק כך ניתן להתניעו. הקודן הוא למעשה, שומר הסף של הרכב. הוא זה, אשר שומר על הרכב מפני גניבות על ידי כך, שללא ידיעת הקוד, לא ניתן להתחיל בנסיעה בו והוא מושבת לחלוטין. כמו כן, לאחר שלושה ניסיונות הקשה של קוד שגוי, מערכת הקודן משביתה את עצמה ולא מאפשרת התנעה במשך כשלוש דקות נוספות.

לעתים, הקודן ממוקם מחוץ לרכב. במקרים אלו, ללא הקשת הקוד המתאים, לא תהיה אפשרות אפילו לפתוח את דלתות הרכב!

החשיבות של הקודן

אחת הסיבות העיקריות, שבגינן פחות מומלץ לבצע ניתוק קודן לרכב היא ביטוח הרכב. חברות הביטוח כבר מזמן אינן סומכות על מנגנון האזעקה הפשוט מפני שאנשים פיתחו אדישות כלפי צליל האזעקה עקב אזעקות שווא רבות מספור. היות שכך, חברות ביטוח רבות דורשות קודן ברכב או לכל הפחות, מציעות מחיר נמוך באופן משמעותי על ביטוח הרכב לרכבים בעלי קודן.

אז מתי כדאי לנתק?

לעתים נדרש ביצוע ניתוק קודן לרכב בעיקר בשל תקלות בו. אמנם תקלות בקודן הן יחסית נדירות, אך כשהן קורות המשמעות יכולה להיות גדולה במיוחד עבור בעל הרכב. אם אמרנו, שהקודן הוא האחראי על אפשרות ההתנעה של הרכב, הרי שאם יש תקלה בקודן, ישנה בעיה בהתנעת הרכב ולכן, על מנת להחזיר את יכולת ההתנעה, יש לנתק את הקודן ולתקנו לפני התקנתו מחדש.

ניתוק קודן לרכב

אם נקלעתם למצב, בו עליכם לנתק את הקודן של הרכב, חשוב לא לנסות לעשות זאת לבד ולהזמין אנשי מקצוע מנוסים בסוג הקודן שנמצא ברכבכם! ידיים לא מיומנות עלולות לגרום לנזק מיותר במערכת.

About admin

Check Also

בזן – הקבוצה שכל ישראלי צריך להכיר

יש כמה וכמה חברות ישראליות גדולות. חלקן מוכרות יותר, אחרות מוכרות פחות, אך בודדות מחזיקות …